Dostęp do modułów - informacje podstawowe

System YetiForce daje dwie możliwości ustawienia uprawnień do rekordów. Można wybrać dostęp publiczny (wtedy wszyscy użytkownicy którzy mają dostęp do modułu widzą wszystkie rekordy w module), lub dostęp prywatny, który definiuje nowe zasady widoczności. Domyślnie każdy widzi swoje rekordy, a osoby będące wyżej w hierarchii widzą rekordy osób podległych. Ustawienia te możemy zmienić w menu administratora wybierając "Konfigurację systemu", a następnie "Uprawnienia" oraz "Dostęp do modułów".

Zacznijmy od pokazania profilu publicznego. Poniżej mamy prosty przykład dwóch kontrahentów stworzonych przez dwóch użytkowników. Standardowo ustawiony jest widok publiczny, co oznacza że obaj kontrahenci są widoczni przez każdego z pracowników, co widać na screenie poniżej.

Jeśli nie chcemy żeby użytkownicy mieli podgląd do rekordów wprowadzonych przez innych użytkowników należy zmienić dostęp do rekordów na dostęp prywatny. Ustawienia te modyfikuje się przez panel administracyjny w opcji "Konfiguracja systemu". W menu należy wybrać "Uprawnienia" oraz "Dostęp do modułów".

02

Następnie z listy wyświetlonych modułów wybieramy ten, który nas interesuje (w tym przypadku będzie to moduł "Kontrahenci") i zmieniamy podgląd na "prywatny" przez kliknięcie na szarej kropce. Moduł prywatny polega na tym, że rekordy w modułach oznaczonych jako prywatne będą widoczne tylko dla autorów tych rekordów oraz innych osób które są wyżej w hierarchii lub dla których utworzyliśmy wyjątki.
03Po wykonaniu tej czynności klikamy na komunikat w prawym górnym lub dolnym rogu ekranu "Akceptuj nowe zasady udostępniania" i od tego momentu użytkownicy widzą tylko rekordy których sami byli autorami.

04Bez względu na to czy uprawnienia będą ustawione jako prywatne czy jako publiczne, zgodnie z ustawieniami roli, osoby ulokowane powyżej w strukturze organizacyjnej nadal będą miały wgląd do rekordów osób ulokowanych niżej w strukturze.

05Jeśli chcemy pozostawić użytkownikom podgląd do rekordów innych uzytkowników, to systemie YetiForce wyróżniamy trzy typy dostępów publicznych:

  • Publiczny: Podgląd - umożliwia tylko podgląd do rekordów utworzonych przez innych użytkowników bez możliwości ich edycji czy usuwania
  • Publiczny: Podgląd, Tworzenie/Edycja - umożliwia podgląd a także edycję rekordów stworzonych przez innych użytkowników. Nie daje możliwości usuwania rekordów stworzonych przez innych użytkowników
  • Publiczny: Podgląd, Tworzenie/Edycja, Usuwanie - pozwalana na podgląd, edycję a także usuwanie rekordów innych użytkowników systemu.

Po wybraniu interesującego nas profilu publicznego ponownie klikamy "Akceptuj nowe zasady udostępniania" i w ten sposób dokumenty ponownie będą widoczne dla użytkowników.

  • Wednesday, 02 August 2017